Yoga ouderen

Yoga voor ouderen

Yoga is een effectieve oefentherapie.

Deze ontspannende bewegingsvorm heeft een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. Uit een studie van het Amerikaans Johns Hopkins Arthritis blijkt dat yoga binnen acht weken kan leiden tot meer energie, een betere stemming en minder pijn bij ouderen met artrose.

Voor veel ouderen is het echter niet mogelijk om aan yogalessen deel te nemen. De staande oefeningen kunnen door pijn en gebrek aan spierkracht niet worden uitgevoerd. Daarnaast weerhoudt de angst om te vallen veel ouderen om aan yogalessen te beginnen.

Stoelyoga is een milde vorm van yoga die wordt beoefend met een stoel. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen.

De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Specifieke oefeningen om de spierkracht te vergroten, en motoriek, concentratie en longfunctie te verbeteren. Alle oefeningen hebben een positieve invloed op uw lichamelijke en mentale gezondheid.

U oefent binnen de grenzen van uw eigen beperkingen. De vloerverwarming zorgt voor behaaglijke warmte.

Om verantwoord les te kunnen geven behoort de yogadocent kennis te hebben van de klachten, de aandoeningen en ziekten die bij ouderen voorkomen. Monique ten Hagen heeft haar kennis verdiept bij Samsara yoga voor ouderen.

De yogaruimte bevindt zich op de begane grond en is makkelijk bereikbaar. U kunt uw auto tegen betaling voor de deur parkeren.

Wilt u meer informatie bel gerust. Of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op via het contactformulier.

Voor meer informatie:

Samsara Yoga Almere
www.samsara.nl