Zachte Yoga

Adem en ontspanning

Adem en ontspanning volgens de Methode van Dixhoorn.

Slaap je slecht ? Heb je vaak hoofdpijn ? Ben je onrustig en heb je last van gespannenheid ? Ben je vaak vermoeid ? Heb je een opgejaagd gevoel ? Heb je rug- of nekklachten ? Of hyperventilatieklachten ?

Stress is eigenlijk gewoon spanning.

Een beetje gezonde dosis spanning heb je nodig om je lichaam en geest tot actie klaar te maken. Iedereen ervaart een mate van druk door de snelheid waarmee we leven. De

De hoeveelheid informatie die we moeten verwerken vraagt veel van ons lichaam en geest. Maar ook ziekte of een beperking die je dagelijkse leven beïnvloedt, kan een grote belasting zijn.

Wanneer spanning en ontspanning in balans zijn, kan het lichaam goed functioneren. Als een stressvolle situatie te lang duurt of meerdere stressvolle situaties elkaar opvolgen, heeft het lichaam geen tijd om zich te herstellen. De draaglast wordt groter dan de draagkracht en spanning stapelt bouwt zich op.

We relaxen ontspannen door een massage, saunabezoek, een hobby of yoga en kunnen spanning ontladen door intensief te bewegen. Door omstandigheden kan spanning zich zo opbouwen, dat we de vaardigheid verliezen om tot rust te komen. We hebben behoefte aan handvatten om stress te hanteren.

In de les Adem en Ontspanning krijg je handvatten aangereikt. De oefeningen zijn eenvoudig. Ze geven inzicht in de lichamelijke en geestelijke spanning. Je ontwikkelt vaardigheden om je eigen spanning beheersbaar te maken en onnodige spanning te verminderen.

Door de eenvoud van de oefeningen zijn ze makkelijk te onthouden. Je kunt ze tijdens de dagelijkse handelingen en taken herhalen en stimuleert zo het oefenen thuis.

De sfeer in de les is ongedwongen. Er is tijd en aandacht om de ervaringen te bespreken en verder uit te werken. In een individuele sessie gaan we samen kijken wat jij nodig hebt. We maken een stappenplan met oefeningen aangepast naar jouw wensen, behoeften en mogelijkheden.

Je bent altijd welkom voor een gesprek als je vragen hebt over je persoonlijke situatie.

Wil je meer informatie of een afspraak maken, geef je dan op via het contactformulier.

Methode Van Dixhoorn
www.methodevandixhoorn.com